MyHeritage השלימה את פרויקט הדיגיטציה של כל בתי העלמין בישראל

MyHeritage השלימה את פרויקט הדיגיטציה של כל בתי העלמין בישראל

אנו שמחים להודיע כי לאחר חמש שנים מאומצות הצלחנו להשלים את מטרתנו השאפתנית לבצע דיגיטציה של כל בתי העלמין בישראל. עם השלמת הפרויקט, ישראל הופכת למדינה הראשונה בעולם בה רובן ככולן של המצבות מתועדות ונגישות לחיפוש באינטרנט, כולל תמונות, מיקומים, תעתיקי הטקסטים המופיעים על הקבר ועוד. והכל – בחינם

רקע

בפברואר 2014 הודענו על יוזמה משותפת עם BillionGraves, כאשר המטרה היתה תיעוד ושימור כל המצבות בכל בתי העלמין ברחבי העולם.

לתיעוד מצבות באמצעות צילום ותעתיק הטקסט יש משמעות אדירה, שכן הן משמשות תפקיד חשוב בחקר היסטוריה משפחתית. המצבות מספקות מידע חיוני כגון שם הנפטר, שמות קרוביו, תאריכי לידה ופטירה. בנוסף לכך, לעיתים הכיתוב על המצבה אף מתאר את אופיו ואישיותו של המנוח. רוב בתי הקברות בעולם מעולם לא תועדו באופן שיטתי ולא הפכו זמינים באופן מקוון, וזה בדיוק מה ש-MyHeritage ביקשו לשנות.

פגעי מזג האוויר, משך הזמן החולף כמו גם חשיפה למשתנים נוספים, גורמים למצבות להיפגם עד אשר הטקסט המופיע עליהן הופך לבלתי קריא. לעיתים המצב כה קשה עד שלא ניתן אפילו להבין מה היה שמו של האדם שנקבר במקום. סיבות אלה אף הוסיפו לדחיפות ולנחיצות הפרויקט, שכן בעזרת תיעוד המידע נוכל להבטיח שעקבותיהם של אבות אבותינו לא יעלמו לעולם.

למזלנו, הדור שלנו התברך בכלים הטכנולוגיים הדרושים לצורך פרויקט תיעוד שכזה, ולכן תהליך לשימור המידע יקר הערך תלוי רק בנו. על כן החלטנו להעזר ב-BillionGraves – אפליקציה ייעודית הזמינה הן עבור מערכת ההפעלה של אפל והן של אנדרואיד, המאפשרת למשתמשים לצלם מצבות בהתנדבות "על הדרך", כאשר הם נמצאים באחד מבתי העלמין. לאחר שהמשתמשים העלו את תמונת המצבה, הטקסט המופיע מתומלל על ידי מתנדבים נוספים, והתוצאה – אינקדס נגיש לחיפוש חופשי.

מלבד היותה קלה מאוד לשימוש, האפליקציה שומרת באופן אוטומטי את המיקום המדוייק באמצעות GPS של כל מצבה שצולמה. באופן זה המשתמשים יודעים להתמקד בחלקים של בתי קברות שלא תועדו, מה שמקטין את הסיכוי לכפילויות ובסופו של דבר מאפשר לאחרים לאתר ולבקר במצבות שכבר מופיעות במאגר.

בעת השקת הפרויקט, מנכ"ל MyHeritage גלעד יפת, הסביר על חשיבותו, ועובדי MyHeritage עצמם החלו את מאמץ הדיגיטציה בביקור בבית העלמין בסגולה, אחד מבתי הקברות העתיקים ביותר בישראל. ביום אחד הצלחנו לצלם 73,000 מצבות, שתומללו לכדי אינדקס נגיש לחיפוש זמן קצר לאחר מכן. מספר חודשים עברו, ושוב התאגדנו עם חברים וארגוני גנאלוגיה, וביחד סיימנו את תיעודו של בית העלמין הגדול בישראל הממוקם בחולון, עם למעלה מ-200 אלף מצבות.

הפרויקט במספרים – סקירה כללית

לאחר השקת היוזמה הגלובלית, הצליחה חברת MyHeritage לגייס 33,400 מתנדבים חדשים, אשר צילמו 3.5 מיליון תמונות ותרמו 3.2 מיליון תעתיקים.

בתוך ישראל אף מצאנו צורך לגייס עובדים כדי להשלים את העבודה. על כן שכרנו 5-6 צלמים במשרה מלאה וכמה עשרות מתמללים בהשקעה כוללת של יותר ממיליון דולר בפרויקט, שמימד מהירות השלמתו הוא גורם מפתח להצלחתו.

בסך הכל צילמנו 638 בתי עלמין ברחבי הארץ: 1.5 מיליון מצבות צולמו, וכדי להפוך את הצפייה בתמונות לאיכותית יותר, כל מצבה צולמה ביותר מזווית אחת, כך שבסך הכל הועלו למאגר "הישראלי" 2.1 מיליון תמונות, ממוצע של 1.4 תמונות לכל קבר.

ראוי לציין כי סוג כזה של פרויקט לעולם לא יכול להיות מושלם ב-100%, שכן מן הסתם אנשים נפטרים כל העת, ועל כן עלינו לפתח אסטרטגיה לטיפול במצבות החדשות בעתיד.

נכבדי העם

במהלך העבודה נפל בחלקנו גם הכבוד לבצע דיגיטציה לקבריהם של אנשים נכבדים רבים שהשפיעו רבות על ההיסטוריה של עם ישראל ומדינת ישראל. הנה רק שתי דוגמאות.

דוד בן גוריון (1886-1973), ממייסדי מדינת ישראל וראש הממשלה הראשון:

הזמרת והמלחינה נעמי שמר (1930-2004) שמכונה "הגברת הראשונה של שירי ארץ ישראל":

כיצד לחפש מצבות במאגר

באמצעות SuperSearch, מנוע החיפוש של MyHeritage, יצרנו אוסף רשומות הכולל מיליוני מצבות, מה שיבטיח את שימור המידע החיוני. מאגר המידע הזה זמין בחינם עבור חוקרי היסטוריה משפחתית וגנאולוגים ברחבי העולם.

הצטרפו ליוזמה!

שימור בתי הקברות הוא פרויקט משמעותי, אשר אנו מחויבים להשלימו ברחבי העולם. אנו מזמינים אתכם להצטרף ליוזמה שלנו על ידי סיוע במלאכת תיעוד בתי העלמין בכל נקודה על הגלובוס.

כל אחד יכול לצלם את בית הקברות באזור מגוריו. בנוסף, ניתן גם לעזור בתעתיק תמונות שכבר צולמו על ידי מתנדבים אחרים. אנו מעודדים את משתמשי MyHeritage לתרום לעתיד של מחקר ההיסטוריה המשפחתית ולסייע בשמירת המורשת המשפחתית שלהם, כמו גם את מורשתם של אחרים.

באמצעות האפליקציה החינמית למובייל BillionGraves, כל אחד יכול לצלם מצבות. הטקסט המופיע בתמונות המצבות מתומלל על ידי מתנדבים המשתמשים גם הם באפליקציית BillionGraves או באתר, והרשומות מתווספות למנוע החיפוש של MyHeritage ו-BillionGraves, וכאמור – הכל בחינם.

וכמובן, באמצעות טכנולוגיית של הצלבת מידע מבוססת על רשומות היסטוריות שכבר קיימת, יוכלו לקבל משתמשי MyHeritage ו-Geni התראה אוטומטית בכל פעם שהתווספה מצבה חדשה הקשורה לאחד השמות המופיעים בעץ המשפחה שלהם.

סיכום

השלמת פרויקט הדיגיטציה של כל בתי העלמין בישראל היא אבן דרך ראויה לציון והוקרה, והיא משקפת את המחויבות של MyHeritage לשימור ההיסטוריה המשפחתית למען הדורות הבאים. אנו מקווים כי מאמץ זה יעזור לחוקרים ולחברי הקהילה הגנאולוגית ברחבי העולם לגלות את ההיסטוריה המשפחתית שלהם ואת מקום מנוחתם האחרון של אבות אבותיהם.

במידה וברצונכם ליצור עימנו קשר בכל הקשור למצבות חסרות, תמונות לא ברורות, תעתיקים הדרושים שכתוב או כל דבר אחר הרלוונטי לפרויקט, אתם מוזמנים לכתוב אלינו לכתובת המייל cemeteries@myheritage.com ונשמח לענות.

הערות

כתובת הדוא"ל נשמרת פרטית ולא תוצג

  • עמיקם

    20 ביולי, 2019

    שלום לכם !!
    ברצוני לדעת כיצד אוכל להוסיף תמונות שצילמתי בבית העלמין בעין עירון לעץ המשפחה שלי ?
    בברכת שבוע טוב ומבורך עמיקם ליפשיץ

  • גיל רייכמן

    27 באוגוסט, 2020

    מרשים