שתף
בצל העיסוק הבלתי נגמר בקורונה, כמעט ונשכחה העובדה שהחורף בושש לבוא השנה לישראל. מלבד ימים גשומים בודדים, מזג האוויר היה עד כה אביבי למדי. מי היה מאמין שלפני 71 שנים בדיוק, צנחה הטמפרטורה בכל הארץ מתחת לאפס ושלג נערם בכמויות עצומות לא רק בירושלים ובצפת, אלא גם בתל אביב והעיר הלבנה נצבעה כולה בלבן!
אירוע השלג הגדול מאז 1870
המחזה המרהיב הוציא המונים לרחובות לחגוג ולהשתעשע, אך הסופה העזה היתה גם אתגר לא פשוט למדינה הצעירה, ששנתיים אחרי הקמתה – בזמן שרבים מאזרחיה, עולים חדשים, שכנו באוהלים ונאלצו להתמודד עם תנאי מזג האוויר הקשים במבנים ארעיים, ללא קורת גג.
ב-6 בפברואר 1951 החל לרדת שלג כבד בכל חלקי הארץ. היה זה אירוע השלג הנרחב ביותר בארץ ישראל מאז החלו בה המדידות המטאורולוגיות ב-1870. המחזה היה כה נדיר, שתושבי תל אביב שפשפו את העיניים כלא מאמינים כשמעטה לבן כיסה את החול הרך בחופי הים.
בשיתוף פעולה עם פרויקט "ישראל נגלית לעין" של ארכיון יד בן צבי, אספנו תמונות רבות של אזרחי המדינה שתיעדו את האירוע הנדיר במצלמה ובאמצעות היישומים לצביעה ושיפור איכות התמונות ™ MyHeritage In Color ו-MyHeritage Photo Enhancer צבענו את התמונות. התוצאה מרהיבה ומרגשת.
בעקבות צביעת תמונות השלג: אנשים מזהים עצמם בצילומים
פרסום אוסף התמונות הצבעוניות של ישראל בשלג 1950 עורר תגובות רבות וזכה לתהודה תקשורתית רבה. הסיפור סוקר בהרחבה בעיתון ידיעות אחרונות, בערוצי הטלוויזיה והרדיו. היו גם אזרחים שזיהו את עצמם בתמונות והוצפו בזיכרונות נוסטלגיים מהחוויה יוצאת הדופן.
אחת מהמצולמות שזיהתה את עצמן היא רינה לייבל, היום בת 85, שהיתה אז נערה צעירה שתועדה בונה בובת שלג בתל אביב. "באמצע הלילה הוריי העירו אותי ואת אחותי לראות מה קורה בחוץ. לא ראיתי שלג מימי ונדהמנו מהמראה הזה, היינו מאד נרגשות וחיכינו לבוקר. זו היתה חוויה לא רגילה, אנשים יצאו לרחובות, זרקו אחד על השני כדורי שלג. זו הפתעה לא רגילה לראות את התמונה הזו בצבע".
גם לכם יש זכרונות מהשלג של 1950? נשמח לשמוע עליהם בתגובות!